Evert Jan van Brussel

Ik ben na een carrière in het beroepsonderwijs laboratoriumtechniek (docent, decaan, teammanager) sinds 2006 actief als trainer/coach/adviseur. Ik heb ervaring in het begeleiden, trainen en coachen van diverse managementteams, een 20 tal (onderwijs)teams en vele individuele werknemers. Mijn sterke kant: het op een speelse manier met lichtheid, humor en scherpe observaties de ander mee te nemen naar waar het echt om gaat: in veiligheid verkennen van het persoonlijk functioneren en daarin te groeien. Mijn ervaring is dat mensen en organisaties in hun gedrag vaak ver afwijken van de managementbedoelingen. Ik ben gefascineerd door de vraag waarom veranderprocessen binnen organisaties vaak zo anders verlopen dan gehoopt of gedacht. Afhankelijk van de vraag werk ik alleen of samen met een specialist uit een breed netwerk van collega’s.

Opleidingsachtergrond

Pedagogische- en Technische Hogeschool, Deeltijdopleidingen op het gebied van organisatie en bedrijfskunde, coaching, bedrijfsopstellingen, veranderingen in organisaties. Bedrijven en organisaties zijn constant in beweging. Op eigen initiatief maar ook als gevolg van trends en ontwikkelingen in de maatschappij. Ik werk vanuit mijn vakmanschap vaak op basis van langdurige relaties binnen alle lagen van een organisatie of bedrijf. Ik richt me daarbij vooral op het ondersteunen van de ontwikkeling en groei van de mensen binnen de organisatie. Naast individuele coaching of begeleiding werk ik met (management)teams op het gebied van onderlinge samenwerking (teambuilding), omgaan met conflicten, beroepsdilemma’s (ethiek), assertiviteit, communicatie, psycho-fysieke weerbaarheid en effectiviteit.

Persoonlijke stijl

Vindt u het prettig om te leren door middel van ervaring?

Bent u op zoek naar aspecten van uzelf waarvan u wel het gevoel heeft dat ze er zijn, maar die u nog niet kent, terwijl ze wel uw succes in de weg staan? Dan is mijn aanpak wellicht heel effectief voor u.

Ik heb me toegelegd op het begeleiden en coachen van mensen en organisaties die effectief willen veranderen. Ik maak daarbij gebruik van een mix van moderne Westerse theorieën en oude Oosterse Technieken. Ervaren en bewustwording zijn sleutelwoorden. Ik maak gebruik van diverse theoretische modellen, die aangevuld worden met een veelheid aan fysieke oefeningen. “Het lichaam liegt nooit.” (Ted Troost). Mijn aanpak is gericht op het in balans brengen van de drie H’s: (Hoofd, Hart en Handen.) U zult ervaren hoe krachtig u bent als het u lukt om Mentaal, Emotioneel en Fysiek in evenwicht te zijn.

Mijn stijl kenmerkt zich door een concrete confronterende aanpak. Samenwerken met mij heeft vooral zin als u open staat voor de verrassingen die u voor zichzelf in petto hebt.

Evert Jan van BrusselVan Loghemstraat 62
9731 MC  Groningen

(06) 223 42 109
info@evertjanvanbrussel.nl